Telefon
WhatsApp
TİP ÇİĞLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI “BEN ÇEKİLMİYORUM, ONLAR ÇEKİLSİN”
300 X 250 Reklam Alanı

 

 

“CHP ADAYLIK SÜRECİNİ İYİ YÖNETEMEDİ”

- Orhan Bey, CHP’den aday gösterilmeyince, TİP’ten adaylığınızı koymanızı destekleyenler olduğu gibi, eleştirenler de oldu. TİP’te adaylık süreciniz nasıl gelişti?

+ Benim bu kararı neden verdiğimi bilmeyenler eleştiriyor ama ben gerekçelerini anlatınca bana hak veriyorlar. Öncelikle ben CHP’den 2011 yılında milletvekili aday adayı, 2019 yılında ise Çiğli Belediye Başkanı Aday Adayı oldum. Bu iki adaylık sürecinden sonra benim bir daha siyasete girme fikrim yoktu. Fakat son Büyük Kurultay’da .Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel bundan sonra ön seçim yapılacağı sözünü verdi. Hatta şimdiki genel başkan Özgür Özel bunu bir ileri adıma taşıyarak “en kötü ön seçim, en iyi merkezi atamadan iyidir” diyerek 27 Kasım’da bir tüzük kurultayı yapacağını söyledi. Fakat daha söyle sonra yetişmeyeceği bahanesiyle ön seçimi yapmadılar. Fakat kesinlikle yetişebilirdi ama bunu istemediler. Daha sonra temayül yoklamasını gündeme getirdiler. Eğer temayül yoklaması yapılsaydı ben oradan da çıkacağıma emindim. Hatta bazı aday adayı arkadaşlar da temayülden benim çıkacağıma inandıklarını söylüyorlardı. Ama onu da yapmadılar. En sonunda adaylarımızı anket yaparak belirleyeceğiz dediler. Benim Çiğli’de ciddi bir karşılığım vardı. Hatta Genel Merkez ziyaretim sırasında bir MYK üyesi “Hocam siz anketlerden birinci çıkmışsınız Parti Meclisi üyesi arkadaşlar da sizin hakkınızda olumlu rapor vermiş. Bizim için bu saatten sonra bir sorun yok” dedi. O an yanımda bulunan arkadaşlar da “adaylığın hayırlı olsun” diyerek beni tebrik ettiler. Fakat 20 Şubat akşamı Özgür Özel çıkıp “biz 32 yaşında bir genci aday gösterdik. Biz gençleri önemsiyoruz” dedi. Madem belli bir yaş sınırı vardı, o halde bunu bize neden daha önce açıklamadılar? O zamana kadar bir yaş kriterinden bahsetmiyorlardı. Ön seçim yapsalardı, ve ben sandıktan çıkamasaydım, “halkımızın takdiri böyle” der, köşeme çekilirdim. Sandıktan çıkan arkadaşıma da sahada destek verirdim. Fakat bu süreç iyi yönetilmedi.

“78 KUŞAĞIYIM, ORTANIN SOLUNUN DA SOLUNDAYIM”

 Peki neden TİP?

-Zaten CHP’deki son adaylık sürecimden önce, TİP bana 2 defa adaylık teklifiyle geldi. Fakat ben bugüne kadar CHP’de siyaset yaptığım için bu teklifi kabul edemedim. Aday adaylığı sürecimde de CHP Genel Merkezi’nden TİP’in Çiğli ilçe başkanlığı aranıp “biz kimi aday gösterirsek, siz Çiğli’den aday çıkarmazsınız” diye sorulmuş. O zamanki İlçe Başkanı Adalet Hanım  “Siz Orhan Akıncı’yı aday gösterirseniz, biz Çiğli’de karşınıza rakip çıkarmayız” demiş. Yani TİP o zaman da gayet net bir şekilde, benim Çiğli için doğru aday olduğuma inanmıştı. Peki siz şimdi ön seçim demişsiniz, sözünüzü tutmamışsınız. Ortada bir yaş kriteri yokken, tutup “biz genç adayları tercih ediyoruz” demişsiniz. Ben bu süreçte rencide olmuşum. Ne yapmamı bekliyordunuz?

Siz bu sözleri vermeseydiniz bu dönem aday olmayacak, hem maddi hem manevi zarara uğramayacak, aileme daha fazla zaman ayıracaktım. Ben seçim çalışmalarım nedeniyle sezeryan ameliyat olan kızımın yanında bile 3 gün kalabilmişim. Ama onlar ne yaptı? Keyfi bir kararla “biz gençleri tercih ettik” dediler.  Madem öyle bunu daha önce söyleseydiniz, ben de ailemden bu zamanı çalmasaydım. Adaylıklar kesinleşince bazı arkadaşlarım bağımsız aday olarak girmemi önerdiler. O sırada TİP tekrar benimle görüşmek istedi. Ben 78 kuşağıyım. Varto’dan Çiğli’ye göçmüş, Çiğli’nin varoşlarında yaşamış biri olarak dönemin doğal sonucu olarak ortanın solunun da solundayım. Yani ideolojik olarak TİP’e uzak biri değilim. O nedenle tercihim TİP oldu. Aday olmayınca sağ bir partiye gitmedim, dünya görüşüme yakın başka bir partiye geçtim.

CHP ADAYI YILDIZ BENİ ARADI”

 -Peki TİP’ten aday olunca eski partiniz CHP’den sizinle temasa geçildi mi?

Adaylığım henüz kesinleşmeden, CHP’nin adayı Onur Emrah Yıldız kardeşimiz beni arayıp “Hocam TİP’le adaylık görüşmesi yaptığınız kulağıma geldi. Doğru mu?” diye sordu. Ben de az önce saydığım gerekçeleri kendisine iletip “bu sana karşı bir hareket değil, ben solun ortak adayı olmak istiyorum ve kazanacağıma da inanıyorum” dedim. Kendisi “Hocam bu demokratik bir haktır. Hayırlı olsun. Yolun açık olsun” diyerek beni tebrik etti. Onun dışında ne ilçeden ne de CHP Genel Merkezi’nden kimseyle bir  görüşmem olmadı.

ÇEKİLMİYORUM, ONLAR ÇEKİLSİN

-Kamuoyunda CHP’yle görüştüğünüz ve adaylıktan çekilmek için pazarlık yaptığınız konuşuluyor. Bunların doğruluk payı nedir?

Ben buna sadece gülerim. Ben CHP’ye teklif sunmam. CHP ya da başka bir partiyle de adaylığım konusunda  kesinlikle görüşmem. Genel Başkanımız Erkan Baş’la Özgür Özel’in Çiğli Mitingleri’nin aynı güne denk gelmesini bile spekülasyon malzemesi yaptılar. Miting tarihini önce biz belirlemiştik, sonrasında Özgür Özel’de tesadüfen aynı tarihte karar kılmış. Fakat Erkan Baş burdan hızla Foça programına yetişecek. Kendisinin Özgür Özel’le oturup görüşmeye zamanı bile yok. Ez cümle biz bir karar aldık ve kazanacağımıza da inanıyoruz.
O nedenle ben çekilmiyorum, onlar çekilsin ve oylarımızı bölmesinler. Bana sürekli bu eleştiriyi yapıyorlar ya; oysa ben CHP’de ön seçim yapılsaydı sandıktan çıkacağıma inanıyordum. Diğer aday adayları da benim kazanacağıma inanıyordu. Halkın iradesi de benimleydi. Halk beni istiyordu. O zaman bölen kim oluyor? Onlar oluyor. Zaten kazanacaklarına inansalar eski belediye başkanlarını, görevdeki belediye başkanlarını, Büyükşehir Belediye  Başkanı adayını, milletvekillerini Çiğli’ye getirip sürekli sahaya sürmezler. Demek ki bir şeyler iyiye gitmiyor. Ben 50 yıllık Çiğliliyim. Yıllarca bu şehirde doktorluk yaptım. Sağcı-solcu demeden İnsanlara dokundum, insanlara yardımcı oldum. O yüzden beni sağcısı da sever, solcusu da sever. Benim bu halkta bir karşılığım var. Bu nedenle ben oyları bölen değil, birleştirenim. O halde onlar çekilsin ve bizim oylarımızı bölmesinler.

“AFİŞ YIRTMAKLA SEÇİM KAZANILMAZ

Peki bu süreçte sizi en çok üzen şey ne oldu?

Atılan bu iftiralar ve parçalanan afişlerimiz. O afişlerde bir emek var. Biz onları kısıtlı bütçemizle yaptırıyoruz. Arkadaşlarımız da binbir emekle onlar ilçenin her bir köşesine asıyor. Fakat kimisini kırıyorlar, kimisinin gözlerini oyuyorlar, kimi afişlerimizi yırtıyorlar. Afiş yırtmakla seçim kazanılmaz. Biz kampanya sürecimizi centilmence sürdürüyoruz. Keşke bize de öyle yaklaşılsaydı.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Yazarlarımız

Editörün Seçimi

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği

h