Telefon
WhatsApp
İYİ Partili Oktay Vural’dan Özlale’ye tam destek: Hodri meydan! Rakip tanımıyoruz…
300 X 250 Reklam Alanı

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, yerel seçim çalışmaları kapsamında İzmir’e geldi. İzmir İl Başkanlığı’nı da ziyaret eden Vural, burada basın toplantısı düzenleyerek gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. İttifak sisteminin demokrasiyi zayıflattığını ve bu nedenle de İYİ Parti’nin yerel seçimlere hür ve müstakil olarak girdiğini hatırlatan Vural, seçmenin bu amacı görerek seçimlerde de bu yönde karar vereceğine inandıklarını belirtti. Vural, İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale’ye de destek çıkarak ¨Özlale’nin en nitelikli, liyakatli ve hak eden aday olduğunu düşünüyorum¨ dedi.

¨İzmir demokrasiyi yaşayan ve yaşatan bir kent. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesi ile güzel İzmir’in temiz kalpli insanlarına hizmet heyecanı içinde¨ sözleriyle açıklamalarına başlayan Vural, ¨İYİ Parti olarak bu seçimlerin bizim için iki anlamı var; yerelde yönetici seçeceğiz, yerelde belediye başkanı seçerken vatandaş kullandığı oylarla kendi gerçeklerini seçmene ifade edecek. Bir insanın iradesi hem bulunduğu il hem de ülke hakkında görüşlerini aktarma aracıdır. Dolayısıyla o oyun hangi anlama geldiğini ve bizim hangi amaç için bu oya talip olduğumuzu aktarmak istiyorum¨ dedi.

‘HUZUR VE DENGE ORTADAN KALKIYOR’

İttifak sistemine yönelik eleştirilerini sıralayan Vural, ¨Yaşadığımız ittifak sistemi ucube bir sistemin dayatmasıdır. Dolayısıyla biz tek adamcı, otoriter bir sistemi demokrasi sisteme dönüştürmek istiyorsak her şeyden önce bu ittifak sistemini bozmamız lazım. Biz bu sistemi değiştirmek istiyoruz. Bu sistem milleti kutuplaştırıyor ve millet kendi tercihlerini ifade etmekten uzaklaşıyor. Biz bu sistemi değiştirmek amacıyla ittifak sisteminden uzaklaşarak hür ve müstakil seçime girmeye karar verdik. Ortak değerlerimiz ayrıştırılıp çatıştırılınca huzur ve denge de ortadan kalkıyor. Böylelikle toplumda gerçek ötesi bir algı oluşuyor. Oysa demokrasi ve oy milletin kendi tercihlerini ortaya koymasıdır. Milletin geleceği ile ilgili karar veren millet olmalıdır. Bu siyaset kişiselleştiren, demokrasiyi parçalayan ittifak sistemi demokrasiyi beklenti içine sokuyor¨ mesajı verdi.

‘İZMİRLİLER İRADELERİNİ ORTAYA KOYMALI’

¨Bu durumda İzmir’in temiz kalpli insanları kaderlerini belirlemek için iradelerini ortaya koymalıdır¨ sözleriyle açıklamasını sürdüren Vural, şunları aktardı: ¨İYİ Parti İzmirlilerin tercih edebileceği bir partidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Cumhuriyet fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister’ diyor. İYİ Parti olarak biz vatandaşın hür iradesine talibiz. Buradan yapılan seçimde mesele şunun, bunun kazanması değildir. Önemli olan İzmir’in kazanması, milletin kazanmasıdır. Siyaset, İzmir’e, Türkiye’ye hizmet etme amacı taşımıyorsa siyaset ilkesizleşmiştir. Bizim arzumuz, İzmir’in hür iradesi ile kendi kanaatlerini belirtmesidir. Meselenin özü millettir biz bu seçimde milletin kazanmasını istiyoruz. Biz vatandaşın kanaatini istiyoruz; ekonomik duruma bakın… Zenginin daha zengin, fakirin daha fakir olduğu, emeklinin geçinemediği durumda vatandaşımız kanaatlerini belirtmelidir. Yerel seçimler uyarma seçimidir. Yerel seçimlerde Türkiye’nin gidişatı konusunda gerekli uyarıyı yapmalıdır. Bu seçimler vatandaşın iradesinin kendi seçimlerini belirtme seçimidir. Vatandaş bu yaşananların cevabını elbette verecektir.¨

‘AÇIKÇASI RAKİP TANIMIYORUZ’

İzmir’in hak ettiği hizmeti alamadığını sözlerine ekleyerek devam eden Vural, ¨Biz İzmirli’nin kazanmasını istiyoruz. Bu yapı içinde bu oylarla İzmirli kendi yaşam kalitesini daha iyi noktaya getirebilecek kadro ve projeleri olan adayı seçmesini istiyoruz. Ümit Özlale, İzmir’in ve İzmirli’nin hayatına dokunacak, kentin makus talihini ortadan kaldıracak, İzmir’i refaha kavuşturacak projelerle geliyor. Demokraside kural, yapamayan gider yapabilecek gelir.  O bakımdan İzmir’de Özlale, İzmir’in temiz kalpli insanlarının daha huzurlu yaşaması ve İzmir’i refaha kavuşturacak projeleriyle hizmete talip. Adayımız, İzmirli’nin kalbine girebilecek bir aday. Hür ve müstakil olarak hiçbir yerde yancı, kuyrukçu olmadan, siyasi bir alternatif olarak Türkiye’nin her yerinde vatandaşın huzuruna çıktık. Biz, İzmirli’nin bu hizmete layık olduğunu düşünüyoruz. Ümit Özlale ve adaylarımız da bu heyecanla oylarınıza talip… İYİ Parti özgür ve bağımsız, hür ve müstakil olarak bu yöreye hizmet heyecanı ile huzurlarınızda. İzmirli vatandaşın hem bu güzel ülkenin marjinallere teslim olmadan, onlara taviz vermeden, Cumhuriyete, Atatürk’, milli kimliğe sahip İYİ Parti’ye ve onun adayı Özlale’ye destek vereceğine inanıyorum.  İYİ Parti’nin hür ve müstakil siyasetinin İzmir’in gönlüne uygun bir parti olduğunu düşünüyorum. Özlale’nin en nitelikli, liyakatli ve hak eden aday olduğunu düşünüyorum. Açıkçası rakip tanımıyoruz. Hem siyasetimizle hem adaylarımızla İzmir’de rakip tanımıyoruz. Hodri meydan! Adaylar çıksın Ümit Özlale’nin karşısına geçsin vatandaş da bunu değerlendirsin. İYİ Parti’nin Türkiye’nin umudu olacağına inanıyorum¨ diye konuştu.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Yazarlarımız

Editörün Seçimi

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği

h