Telefon
WhatsApp
'Erken Teşhis Hayat Kurtarır'
300 X 250 Reklam Alanı

Türkiye’de görülmekte olan kanserin sıklığı Avrupa Birliği ülkeleri ve Amerika gibi gelişmişlik düzeyi yüksek olan ülkelere göre daha düşüktür. Erkeklerde en sık görülen kanserler akciğer ve prostat iken, tütüne bağlı kanserler erkeklerde önemini korumaya devam etmektedir.

Kadınlarda en sık görülen meme kanseri, her 4 kadın kanserinden birisi olmaya devam etmektedir. Bir yıl içinde toplam 17.000’den fazla kadına meme kanseri teşhisi konulmuştur.

Dünya Sağlık Örgütüne (DSÖ) bağlı bir kuruluş olan Uluslararası Kanser Araştırma Ajansının (IARC) verilerine göre, 2020'de dünya genelinde 19 milyon 292 bin 789 kişiye kanser teşhisi konulurken, 9 milyon 958 bin 133 kişi kanser nedeniyle hayatını kaybetti.

Meme kanserinin görülme sıklığı akciğer kanserini geçmesine rağmen erken teşhis edildiğinde ve en iyi uygulamalara göre tedavi edildiğinde yüksek iyileşme olasılıklarına sahip olduğu biliniyor. 

AK Parti Çiğli ilçe başkanlığı Kadın kollarının “1-31 Ekim MEME KANSERİ FARKINDALIK AYI” için Sezai Karakoç Anadolu Lisesi Proje okulunda düzenlediği etkinliğe Ak Parti MKYK üyesi ve İzmir Kadın kolları başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, Ak Parti Çiğli ilçe başkanı Oktay Özdemir, Çiğli İlçe Milli Eğitim müdürü Mesut Uğurlu, vatandaşlar ve öğrenciler katılım gösterdi.

Sezai Karakoç Anadolu Lisesi Proje Okulu Müdürü Erman Kadinşah 'ın ev sahipliğinde yapılan etkinlikte konuşmacı olarak Bakırçay Üniversitesi Çiğli Araştırma ve Eğitim hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İlker Kızıloĝlu ve Psikolojik danışmanı, Aile terapisti Servet Kankaya sunumlarını yaptılar.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Yazarlarımız

Editörün Seçimi

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği

h