Telefon
WhatsApp
EMİRALEM TOPLANTILARI BEŞ MECLİS ÜYESİ, BİR BAŞKAN ÇIKARIRKEN, CİDDİ BİR MUHALEFETTE ÇIKARDI.
300 X 250 Reklam Alanı

Bir dönem Çiğli CHP’de ilçe başkanlığı görevini  yürüten Utku Gümrükçü’nün 2019 seçimleri öncesi kamuoyunda Emiralem toplantıları diye anılan toplantılarda birlikte yürüdüğü dostlarıyla bugün ayrı düşmesi de gözden kaçmış değil. O toplantılara katılanlardan 5 kişisi meclis üyesi olurken Belediye başkanı Utku Gümrükçü’de aday olup, belediye başkanı seçilmişti.

Yukarıda açıkladığımız gibi Emiralem toplantıları beş meclis üyesi, bir belediye başkanı çıkarmışken bir de ciddi bir muhalefet çıkardığını yazmıştık. Bu ciddi muhalefet ise şair yazar ve kısa bir süre önce Çiğli’de faaliyette bulunan Kürecik Medya’nın genel koordinatörü ve Malatya CHP il başkanlığında il saymanlığı görevini de yürüten Hüseyin Ergün ile yaptığımız söyleşide Çiğli CHP’de delege seçimlerinin nasıl sonuçlanacağını, belediye başkanı Utku Gümrükçü’nün 4.5 yıllık performansını, artılarını, eksilerini sizlerle paylaşıyoruz.

Hüseyin Ergün yaptığı açıklamalar.

Çiğli’de bugün yaşadığımız süreç Cumhuriyet Halk Parti’li olarak beni derinden yaralıyor. Biz Utku Gümrükçü’yü destekledik. Genç yaşlarda Parti'nin içinden yetişen, kendisini partinin öz evladı diye önce Çiğli’de CHP ilçe başkanı yaptık, sonra Çiğli Belediye başkanı oldu. Bu süreç içinde siyasetçiler için çok şeyler söylenir. Sizde bilirsiniz siyasi hayatında kendisi ile birlikte uzun yıllar yol yürüdük. Özellikle belirli bir dönem içerisinde bir grup arkadaşla Çiğli’nin de tanıdığı simalarla Emiralem’de belirli aralıklarla toplandığımız oldu. Bu toplantılara katılan arkadaşlar içerisinden beş kişi meclis üyesi, bir kişi de Sayın Utku Gümrükçü’ de Çiğli Belediye başkanı seçildi.

Ancak bugün muhalif olmamın sebepleri var diye açıklamada bulunan Hüseyin Ergün  “Bizim o gün Parti'nin öz evladı diye sahip çıktığımız Utku Gümrükçü onu o koltuğa taşıyan bu partinin öz evlatları-na büyük vefasızlık yaptı. Sözüm ona Çiğli’yi Çiğli’liler yöneteceği idi, şimdi ise Çiğlili vatandaş derdini anlatacak yönetici bulamaz oldu. Yönetim kadrosu nerede ise yüzde doksan dışarıdan gelmiş, onlar Çiğli’yi, Çiğli de onları tanımaz. Özellikle belediyede 7. katın, başkanlık makamının kapılarını üst ve alt kattan kapatıp vatandaşla arasına bir Halkçı başkan olarak engel koyması da unutulacak gibi değil. Bunun gibi birçok sebepleri var. Tabii ki hiç bir koltuk baki değil, bir işi beceremiyorsanız kimse sizin kara kaşınıza bakmaz.  O yüzden değişimden yana muhalefet oldum. Değişime ilçeden başlayarak 9 ay sonra da Utku Gümrükçü değiştirerek Çiğli’ye sahip çıkan, Çiğli’yi Çiğli’den yöneten, partisine emek vermiş kadroları koruyan bir yönetim ile yola devam etmek gerektiğini düşünüyorum. CHP Çiğli ilçe başkanlığı adaylığı için yapılan delege seçimlerini üç büyük mahallede özellikle de 60 delegenin olduğu Ataşehir mahallesinde mavi liste birlikteliğinin varlığını göstermiş oldu.

Bu Pazar 13 mahallede yapılacak olan delege seçimlerinde Gümrükçü ekibine büyük fark atarak delegelerimizi tamamlayacağız. Birçok arkadaşımız ilçe başkanlığına ve yönetime aday olacaklardır. Aday olmak hepsinin doğal hakkıdır. Ben hiç bir zaman görevden kaçmadım. Bu mücadelenin bir parçasıyım. Bu yüz yıllık çınarın, Cumhuriyet Halk Partisi içinde İl başkan yardımcısı ve İl saymanlık görevi yaptım. Delege arkadaşlar beni aday görmek isteyebilir. Bunu şahsım olarak zamanı geldiğinde ayrıca değerlendiririm, şimdi bizim odaklandığımız nokta delege seçimlerinden mavi liste olarak yüzümüzün akı ile çıkmaktır” dedi.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Yazarlarımız

Editörün Seçimi

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği

h