Telefon
WhatsApp
Egeli bilim insanı Prof. Dr. Pınar Kara’dan kanser tedavisine yönelik önemli proje
300 X 250 Reklam Alanı

Proje yürütücüsü Prof. Dr. Pınar Kara’yı ve ekibini makamında ağırlayarak tebrik eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Sağlık alanında bir çok akademik birimi bünyesinde bulundurarak Avrupa’nın referans merkezlerinden olan; tam akredite öğrenci odaklı araştırma üniversitemizin TÜBİTAK başarısı devam ediyor. Eczacılık Fakültemizde görev yapan bilim insanları çağın hastalığı olarak anılan kanserin tedavisine yönelik önemli çalışmalara imza atıyorlar. Aynı zamanda bu araştırmalarla literatüre de önemli katkılar sağlamayı sürdürüyorlar. Antikanser ilaç geliştirme çalışmalarına yönelik immunojenik hücre ölümü biyobelirteçlerinden DAMP sinyallerinin aptamer tabanlı elektrokimyasal nanobiyosensörler ile tayinine yönelik araştırmalar yürüten Eczacılık Fakültemiz öğretim üyesi Prof. Dr. Pınar Kara’yı ve ekibini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Araştırmanın detayları ile ilgili bilgi veren proje yürütücüsü Prof. Dr. Pınar Kara, “Dünya çapında önde gelen ölüm nedenlerinden biri olan kansere karşı yeni tedavilerin geliştirilmesi için çok sayıda çalışma immünojenik hücre ölümünün tetikleyici kemoterapötiklerin yüksek potansiyel taşıyan ilaç adayları olduğunun altını çizmektedir. Bu nedenle (İmmunojenik Hücre Ölümü) İHÖ’ye neden olan yeni moleküllerin keşfine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu noktada aday moleküllerin aktivitelerini taramak için İHÖ’nün karakteristik özelliği olan DAMP (Damage-associated molecular patterns) sinyallerinin oluşumunu etkin ve hızlı bir şekilde belirleyebilmek son derece önemlidir” diye konuştu.

Prof. Dr. Pınar Kara, proje kapsamında, immünojenik hücre ölümünün önemli biyobelirteçlerinden olan DAMP sinyallerinin hücre düzeyinde etkin ve düşük maliyetli olarak tespit edilebilmesine yönelik; hassas, spesifik, güvenilir ve hızlı sonuç alınabilen nanomalzeme ile zenginleştirilmiş elektrokimyasal aptasensör sistemleri geliştirileceğini söyledi.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Yazarlarımız

Editörün Seçimi

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği

h