Telefon
WhatsApp
DSİ’den İzmir’e yatırım sağanağı 21 yılda 217 tesis
300 X 250 Reklam Alanı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü; kurumsal altyapısı, tecrübeli personeli ve güçlü makine parkıyla, Ülkemizin dört bir yanında, milletimizin refah düzeyini artıran su yapılarını inşa ederek vatandaşlarımızın hizmetine sunma sorumluluğunu yerine getiriyor.

İklim değişikliği, hızlı nüfus artışı, artan sanayileşme ve diğer çevre sorunlarıyla birlikte yaşamın kaynağı olan “su”yun değeri her geçen gün artarken, DSİ tarafından tamamlanarak milletimizin hizmetine sunulan; içmesuyu tesisleri, tarımsal üretimin lokomotifi olan barajlar, gölet ve yer altı depolama tesisleri, Ülkemizin enerjide dışa bağımlılığına set çeken HES’ler ve parçalanmış tarım arazilerini yeniden ekonomiye kazandıran arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme projeleri ile suya yön veriliyor.

“Su Vatandır” hassasiyeti ile çalışmalarını sürdüren Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, suyun özellikle tarım ve sanayide yarattığı güçlü etkisi sayesinde geniş iş sahalarının doğmasına imkân sağlarken yapmış olduğu taşkın koruma tesisleri ile de olası taşkınlardan kaynaklanabilecek can ve mal kayıplarını önlemek için de mücadele ediyor.

Köklü kurumsal geçmişi 1914 yılı ‘’Umur’u Nafıa Müdüriyet-i Umumiyesi’’ne kadar uzanan DSİ Genel Müdürlüğü (DSİ) Türkiye’nin su ve enerji gücü olarak faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade den DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, ‘Bizler maziden atiye uzanan, “Tarihini İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” ilkesinin üzerine inşa eden köklü bir geleneğin mensuplarıyız. 18 Aralık 1953 yılında kurulan Genel Müdürlüğümüz kurulduğu tarihten bu yana “Su Vatandır” anlayışıyla çalışmalarını sürdürerek işletmeye aldığı baraj ve göletler ile 183 milyar metreküp su depolama kapasitesi geliştirmiştir. Tamamlanan projeler ile 71 milyon dekar arazi sulamaya açılmış, yaklaşık 2 milyon hektar alan taşkınlardan korunmuştur. Hizmete alınan içme suyu tesisleri ile yıllık 5,2 milyar metreküp memba kalitesinde içme suyu temin edilmektedir. Güç ve ilhamını aziz milletimizden alan DSİ dün olduğu gibi bundan sonrada hayata geçireceği projeler ile Türkiye Yüzyılına damga vurmaya devam edecektir. ’dedi.

İzmir’e 29 milyar 469 milyon liralık yatırım yaptık

İklim ve toprak yapısı olarak İzmir’in Türkiye’nin en verimli ovalarına sahip olduğunu belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, “Yılda 3 hatta 4 kez verim alınabilen verimli toprakları ve elverişli iklimi ile İzmir, Türk Tarımının dünya ile rekabetinde önemli bir misyona sahip. Bu bilinçle 21 yıl önce başlattığımız çalışmalar kapsamında İzmir’e 29 milyar 469 milyon 750 bin 927 liralık yatırım yaptık. 217 tesisi vatandaşımızın hizmetine sunduk” dedi

Ege’nin incisine yılda 71.8 milyon m 3 içme suyu sağladık

İzmir için son 21 yılda 7 içme suyu tesisi inşa ederek kentin 2040 yılına kadar ki içme suyu problemini çözdüklerini belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, hizmete alınan tesisler sayesinde 1 milyon 232 bin kişinin günlük su ihtiyacının karşıladıklarını kaydetti. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “ Bu tesislerden İzmir’e yılda 71.8 milyon m 3 içme suyu sağladık.” diye konuştu

İzmir’e 21 yılda 38 baraj 8 gölet

DSİ olarak İzmir için adeta yatırım seferberliği başlattıklarını belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, son 21 yılda kent genelinde 38 baraj, 8 gölet, 8 de yeraltı depolama tesisi inşa ettiklerini söyledi. İzmir’in depolama hacminin bu tesisler sayesinde 558.81 milyon m3 ’ e çıktığını açıklayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, 4 baraj projesinin inşaat, 2 projenin yatırım, 9 projenin ise planlama aşamasında olduğunu söyledi. İzmir’de 493 bin 510 dekar araziyi su ile buluşturduk İzmir’i Türk tarımının lokomotif kentlerinden biri olarak gördüklerini anlatan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “ Hayata geçirdiğimiz 44 sulama tesisi ile hem ülke ekonomisine katkı sunmayı, hem de İzmirli üreticilerin refah seviyesini artırmayı hedefledik. 493 bin 510 dekar araziyi modern sulamaya açtık. Yıllık 2.94 milyon lira zirai gelir artışı sağladık. ” dedi.

113 bin dekar arazide taşkın koruma riski minimize edildi

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “ Vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla son 21 yılda İzmir kent genelinde tam 111 dere ıslah ve taşkın koruma projesi hayata geçirdik. 102 yerleşim birimi ile 113 bin 670 dekar arazide su baskını riskini minimize ettik. “diye konuştu.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Yazarlarımız

Editörün Seçimi

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği

h