Telefon
WhatsApp
Doç. Dr. Dülgerler, “Hepimiz doğuştan ruh sağlığı hakkına sahibiz”
300 X 250 Reklam Alanı

Söyleşi öncesi konuşan Öğrenci Dekanı Doç. Dr. Fırat Sarsar, Dünya Ruh Sağlığı gününün önemine değindi. Doç. Dr. Sarsar, “Dünya Ruh Sağlığı Günü etkinlikleri kapsamında Hemşirelik Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı ve Öğrenci Dekanlığımız işbirliği ile ‘Temel Hakkım Ruh Sağlığım’ konulu söyleşi Doç. Dr. Şeyda Dülgerler Hocamızın moderatörlüğünde gerçekleştirilecek.  Rektör Hocamız Prof. Dr.  Necdet Budak’ın öğrenci odaklı üniversite misyonuyla öğrencisinin her zaman yanında olduğunu bilmenizi isterim. Covid-19 süreci ve ülkemizin yaşadığı deprem felaketi tüm halkımızda travma etkisi yarattı. Ancak travma sonrası büyüme ve güçlenmek mümkün. Bunun için de temel hakkımız olan ruh sağlığı hakkımızı korumalıyız” dedi.

“Olgun insan olmak temel ruh sağlığı ile mümkün”

Doç. Dr. Şenay Dülgerler ise ruh sağlığının tanımı ve ruh sağlığını etkileyen faktörler hakkında açıklamalarda bulundu. Doç. Dr. Dülgerler, “Konuşmamın başında öncelikle sizlere sağlığın tanımını hatırlatmak istiyorum. Dünya Sağlık Örgütü anayasasında sağlık şöyle tanımlanmıştır. ‘Sağlık sadece hastalık ve sakatlığın olmayışı değil, bedence, ruhça ve sosyal yönden tam iyilik halidir.’ Bu tanımda bedence ve ruhça iyilik hali sağlığın bilinen yönüdür. Hepimiz doğuştan ruh sağlığı hakkına sahibiz. Öncelikle bu hakkımızı sonuna kadar savunmalıyız. Covid-19 süreci ve yaşadığımız deprem felaketi sonucu hepimiz doğrudan ya da dolaylı olarak travma yaşadık. Özellikle Covid-19 sürecinde yaşadığımız izolasyon sonucu ikili ilişkilerimiz bozuldu” dedi.

Olgun insan olmanın ruh sağlığı ile bağlantılı olduğuna değinen Doç. Dr. Dülgerler, “Olgun insan tanımını yapacak olursak ruh sağlığı yerinde olan ve kendini seven birisinin tanımı yapmak yerinde olacaktır. Bu tanımdan yola çıkarak olgun insan olmak için temel ruh sağlığı hakkımızı aramalıyız” diye konuştu.

Söyleşi sonunda Doç. Dr. Dülgerler katılımcıların sorularını yanıtladı.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Yazarlarımız

Editörün Seçimi

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği

h