Telefon
WhatsApp
“Bilge Çınarlar”a Alzheimer’den Korunmak İçin Tavsiyeler
300 X 250 Reklam Alanı

Karşıyaka Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nde düzenlenen, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr.Cemil Tugay, Medicana International İzmir Hastanesi Dahiliye ve Yaşlı Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Arif Yüksel ve Nöroloji Uzmanı Dr. Ceyda Hayretdağ’ın katıldığı etkinliğe vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Alzheimer ile ilgili toplumda yanlış bilinenlere değinen Yüksel, “Alzheimer bir hastalık değil, sendromdur. Her unutkanlık da Alzheimer değildir. Anne ya da babasında Alzheimer görülen kişi de ileride Alzheimer olacak denilemez. Herkes yaşlanınca Alzheimer olmaz” dedi. Yüksel, Alzheimer hastalığının doğru yönetilmesinin çok önemli olduğuna değinerek, hastaların mümkün olduğunca kendi evlerinde bakılmasını tavsiye ederek, hasta yakınlarının ilgili, şefkatli ve bilinçli olmasının hastalığın seyrindeki katkısına değindi.

85 yaş üstü her 2 kişiden birinde görülüyor

Alzheimer hastalığının 85 yaş üstü her 2 kişiden birinde görülecek kadar yaygın olduğuna değinen Medicana International İzmir Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr.Ceyda Hayretdağ, bir çeşit hafıza bozukluğu olan demans ile Alzhemier’ın aynı şey olmadığını söyledi. Alzheimer’ın demans sebeplerinden biri olduğunu ve başka hastalıkların da demansa neden olabildiğine değinen Hayretdağ, “Alzheimer’ın şu belirtilerine karşı dikkatli olmak ve geç kalınmadan tedaviye başlamak gerektir: Yeni öğrenilen bilgilerin hatırlama güçlüğü, son olayları, yer ve isimleri unutmak, rutinde olan günlük görevleri yerine getirmede zorluk, doğru sözcükleri bulmada zorluk çekmek, plan ve organizasyon bozukluğu yaşamak” dedi.

Alzheimer’den korunma önerileri

Dr.Ceyda Hayretdağ Alzheimer başta olmak üzere beyin sağlığımızı korumak için önerileri şöyle sıraladı: “Sürekli merak edin, hayat boyu öğrenmeye kendinizi adayarak zihninizi canlı tutun. Okuyun, yazın, bulmaca çözün, tiyatroya gidin, konferanslara katılın. Oyun oynayın, bahçe ile ilgilenin. Bol bol gezin, yeni yerler öğrenin. Sosyal projelere katılın.”

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Yazarlarımız

Editörün Seçimi

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği

h