Telefon
WhatsApp
AK Partili Çankırı’dan CHP’ye: Bakanlığın kararını hiçe sayıyorlar
300 X 250 Reklam Alanı

31 Mart Yerel Seçimlere 9 gün kala AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı da mahalle buluşmaları, iftar ve sahur programları, STK ve esnaf ziyaretlerine hız kesmeden devam ediyor. Sabahın ilk saatlerinde Kadifekale’de bulunan Ballıkuyu Mahallesi’nde kadınlarla bir araya gelen Çankırı, bölgenin sorun ve taleplerini dinledi. Vatandaşların dik ve dar yokuşlu, merdivenli sokaklardan cenazelerini, hastalarını battaniye ile çıkardıklarını belirtmesi üzerine Çankırı da soluğu merdivenlerde aldı ve 360 basamaklı merdivenin basamaklarını tek tek çıkarak şöyle konuştu: “Ballıkuyu gibi Konak’ın dört bir köşesinde vatandaş ehemmiyeti artık umursanmıyor. Burası 5300 sokak. İnsanlar burada çöp ve sokak hayvanlarının pislikleri içinde yaşıyor. Üzerine bir de Kaleye kadar uzanan bu merdivenleri çıkarak evlerine ulaşım sağlamaya çalışıyorlar. 2024 İzmir’inde bu görüntü bu kente yakışmıyor.  Aklınızla alay, geleceğinize de ihanet eden zihniyete 31 Mart’ta gereken yanıtı birlikte vereceğiz. Bu kentin her köşesinde insanlar benimsediği ideolojisinin enkazı altında kalmak istemiyor. Çünkü kentsel dönüşümün partisi, siyaseti olmaz. Bu seçimde adaya veya partiye değil kendi hayatımıza, geleceğimize, evlatlarımızın istikbaline oy vereceksiniz” dedi.

“Seçmen uyandı ve uyandırıyor”

Bölgenin yıllardır kentle bağ kurmaya çalışan bir eklenti olarak tartışmaların odağında olduğunu hatırlatan Çankırı, “Seyir terasları, yeni nesil çocuk parkları, mesire alanları Kadifekale’yi adresi haline getirmek istiyoruz” dedi. Yaşam koşullarının iyileştirilmesi için bölgede ekonomik ve kültürel bir yol haritasının çizilmesi gerektiğini konuşan AK Parti Konak Adayı Çankırı şunları söyledi: “Burası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın kararına rağmen 12 yıldır çivinin çakılmadığı yer. İçinde, Ballıkuyu, Akarcalı, Yeşildere, Kosova ve Kocakapı mahallelerinin bulunduğu, Ballıkuyu Kentsel Dönüşüm Projesi İletişim ve Tanıtım Merkezi Ofisi burada yıllardır tabeladan ibaret duruyor.  20 yıldır vaat verip sırtını dönenlerin bu anlayışını yıkacağız. Ne zaman tükettiğini üreten bir güç olursak işte o zaman daha sağlıklı ve mutlu nesiller yetiştirebiliriz. Bunu birlikte başaracağız. Güçlü, her şeyin farkında, bilinçli, üretken nesiller. Bizlere de bu konuda çok iş düşüyor. Uyanmak, uyandırmak ve bilinçlenmek. Bu sebeple içinde bulunduğunuz bu geri kalmışlıktan artık çıkmalısınız. Barınma ihtiyacınızdan tutun da en temel ihtiyaçların bile karşılanamayacak durumda bir yerdesiniz. Birileri hiç el atmadı. Burada çok yük var. Ama bizim de çalışmaya o yükü kaldırmaya ve size daha rahat bir hayat sunmaya yönelik gücümüz var. “

Mimarlar Odası’ndan Kadifekale ve İkiçeşmelik Vurgusu

Çankırı ardından TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi’ni ziyaret etti.  Konak’ın birçok medeniyete ev sahipliği yapan tarihinin yanı sıra Cumhuriyet dönemine ait tarihi yapıları da barından adres olduğunu hatırlatan Çankırı, 1 Nisan’dan sonra bilim-teknik ve kamu yararı üçgeninde tasarım, uygulama ve koruma alanlarında mimari projelerde birlikte çalışacaklarının mesajını verdi. Oda üyeleri tarafından Kadifekale ve Ballıkuyu arasındaki Patlıcanlı yokuş dahil olmak üzere koruma amaçlı imar planlarının olmadığı hatırlatılınca Çankırı‘da AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı görevini hatırlatarak; “Koordinatörü olduğum Uşak, Denizli, Manisa, Aydın ve Muğla illerinde de tecrübe ettiğimiz şu ki, şehirleri o kentin uzmanlarıyla birlikte yeniden tasarlamalıyız. Çünkü koruma dediğiniz hamleler, yerel idarenin öncülüğünde yapılması demektir. Bu sebeple sizlerle de 1 Nisan sonrasında omuz omuza çalışacağımıza inanıyoruz.” dedi.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Yazarlarımız

Editörün Seçimi

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği

h