Telefon
WhatsApp
AK Parti Çiğli Adayı Gökçekaya: Sorunlara çözümlerle geliyoruz
300 X 250 Reklam Alanı

‘O YOLU YAPTIK’

Siyasetin bir kenara bırakılıp hizmete odaklanması gerektiğinin vurgusunu yapan Gökçekaya, “İnsanlarımız mevcut belediyenin ilçede ve büyükşehirde yaptıklarını görüyor. Çiğli ve İzmir şu an son noktasına geldi. İlimizin ve ilçemizin 5 yıl daha kaybedecek bir pozisyonu kalmadı. İnsanlar sosyalleşmek, iç içe olmak istiyor. Denizimiz, parkımız, yollarımız yok. İlçemizde bir balıkçı kooperatifimiz var. Oradaki insanlar ‘Burada bir yaşam alanımız, kafeteryamız, malzemelerimizi koyacağımız bir iskelemiz yok. Tamamen ilkel şartlarda teknemize çizmelerimizi giyerek teknemize ulaşabiliyoruz. Her şeyden önce temel sorunumuz bizim buraya gelecek yolumuz yok. Madem siz hizmet için geliyorsunuz, belediye başkanı olacaksınız bize yol yapar mısınız’ dedi. Biz o yolu yaptık. 3 günde tamamladık. Aslında bu kadar kolay. Neden kimse Çiğli'yi önemsemiyor? Dokundukça, ilçemiz bambaşka bir kentle buluşacak” ifadelerini kullandı.

 ‘ÇİĞLİ ARTIK BU SORUNU YAŞAMAK İSTEMİYOR’

İlçenin sorunlarına ve eksiklerine değinen Gökçekaya, “Çiğli’yi yirmi beş yıldır hakimiyeti altına almış, yaşam tarzımıza etkiler bırakan bir çöp sorunu yaşıyoruz. Tamamen vahşi depolamanın olduğu, tüm İzmir’in çöpünün geldiği bir alanla karşı karşıyayız. 3 yıl önce mahkeme kararı olmasına rağmen hala çöplerimiz dökülmeye devam ediyor. Kötü bir artıma sistemi var. ‘Villalık arazi’ dediğimiz alanlar heyelan alanına dönüştü. Arsa malikleri mağdur oldu. Çiğli artık bu sorunu yaşamak istemiyor. Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Hamza Dağ ile yaptığımız çözümler doğrultusunda rehabilite edilmemiş, fazları tamamlanmamış bölümleri ihale açarak kokuyu tamamen yok etmek. Bunu ilk bir yıl içinde yapacağız. Zaman içinde çöpü bir sorun olarak tamamen kaldırmayı planlıyoruz. Kolay bir iş değil ama proje dahilinde. Halkın takdiri olursa onları mağdur etmeden, deprem yönetmeliğine uygun yeni yollar, çarşılar, kafeteryalar, kreşler yaratmak bizim işimiz. Bunların yanı sıra engelli vatandaşlarımız bizim canımız. Çarşının içinde akülü sandalyelerini şarj edecekleri bir alan vardı, belediye onu kaldırdı. Önceliğimiz kaldırımlarla, yürüyüş alanlarımızla, asansörlerimizle ulaşımlarını kolaylaştırmak. Engelli vatandaşların sorunlarını çözebileceğimiz bir merkez kuracağım. Bunun dışında en büyük eksiklerden bir tanesi spor tesisleri. Yirmi beş yıldır Çiğli’ye bir tane bile stat yapılmadı. Spor tesislerimizin yapılacağı yerler mevcut. Bunların en kısa zamanda rehabilite edilmesi gerekiyor. Sahalarımız bozuk, soyunma odaları çok kötü durumda. Bunların hepsi belediyemizin projesi dahilinde. En kısa zamanda Belediye Spor Salonu adı altında kuracağımız merkezle tüm ihtiyaçlar karşılanacak” açıklamalarında bulundu.

‘BU BİR KENTSEL DÖNÜŞÜM OLAMAZ’

Kentsel dönüşüm alanında çalışmalar yürüteceklerini söyleyen Gökçekaya, “Projelerimize ‘Kentsel gelişim’ adını koyduk. İzmir’in çok büyük bir deprem gerçeği var. Bir kentsel dönüşüm planı çizip bunu askıya asarak bu işi yapmış olmuyorsunuz. Belediye yapabileceklerini yaparak kentsel dönüşümü sağlamak zorunda. Yaklaşık 2 dönemdir belediye başkanları, Köyiçi Mahallesi’nin imar planıyla uğraşmakta. Birçok itiraz geldi. Bu bir kentsel dönüşüm olamaz. Bizim yaptığımız kentsel projelerinde belediye elini taşın altına koyacak. Bütün imkanları, orada oturan mahalle sakinlerine kullandırarak projelerimizi ivedilikle uygulayacağız. Birçok çalışmalarımız da tamamlanmış durumda” dedi.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Yazarlarımız

Editörün Seçimi

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği

h